Бразилските островни чудеса

January 28th, 2015

НороняЛесно може да достигнете до Бразилия, но е добре преди това да закупите своите самолетни билети в ранен етап преди заминаването си, за да се ползвате от намаленията. Днес сме Ви подготвили едно незабравимо приключение до континенталната част на Бразилия. Това е островния архипелаг на име Фернандо де Нороня. Намира се на 350 км. от сушата и до него се стига чрез полети, които може да вземете и от вътрешността на страната.

Ила де Фернандо де Нороня

Там, където ще отседнете и прекарате една великолепна ваканция е на остров Ила. Той е сред 21 общо островни кътчета от целия архипелаг, но само той е действително заселен и обитаван. Останалите острови са очарователни с това, че са пусти, обикновено не стъпва човешки крак, освен за дневни разходки на определени забележителности, и придобивате усещането, че сте истински приключенци, заедно с група други туристи, което може да бъде наистина вълнуващо.

Как може да се заявите за екскурзия до острова

Тъй като все пак острова е населен с едва 3000 души, разполагащи се на територия от 18кв.км., е необходимо предварително уточняване за периода Ви на посещение до острова, тъй като има определена квота, която се допуска за посещение. Не звучи толкова ограничаващо, колкото може би на пръв поглед изглежда. Но е добре да се съобрази посещението с резервациите на билети, както и други такси, които са предвидени, тъй като се заплаща и определена такса за престой на острова. Също така сте и задължени да опазвате природата и да спазвате еко съобразните правила за поддържане околността в естественото й състояние. Това, разбира се, е красиво начинание, което е извоювано от местните организации и подпомага световния план за опазване на природата чиста и естествена. А какво по-хубаво от това! Да се наслаждаваме пълноценно на една прелестна природа, когато ние самите умее да я ценим и поддържаме възгледа за това какъв е смисъла от такова начинание. Иначе броят на възможните посетители по едно и също време на острова е 240 души.

Еко туристически маршрути

Не случайно взетите мерки по опазване на природата, каквато е, определят Фернандо де Нороня едно от малкото запазени места по света, които са еко места, познати на туристите ценители. Това не е нещо изключително, защото в крайна сметка могат да бъдат посетени от всеки, но показва една нотка на това да знаеш, че правейки Вашия избор за подобна ваканция, Вие сте привилегировани да посетите едно наистина чисто и уважавано място под бразилското слънце.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

X