Как да спестим от екскурзия в Европа

August 20th, 2014

Има дестинации и дестинации. Скъпите дестинации предлагат всичко, което бихте могли да видите и в по-приемливите във финансово измерение екскурзионни дестинации на континента. Зависи на какво повече държите. Да разнообразите преживяванията си в някоя от красивите държави като Полша, Чехия, Прага, Хърватска или предпочитате топ дестинациите Лондон, Париж, Рим. Разбира се, ние не Ви разубеждаваме да видите и по-скъпите, но искаме да предложим и дестинации, които са по джоба на всеки, и които едновременно ви предлагат достатъчно атрактивни възможности за разнообразие по вкуса на всеки турист.

нискотарифни авиокомпании

Не се улавяйте на примката за туристически пакети

Ето как може да спестите част от парите си. Макар организираните екскурзии с гид, автобус и платени предварително входни такси за музеите да са удобен начин да се отпуснете и да прекарате пътуването без излишно чудене какво и как да видите, определено не са най-добрият начин за харчене на парите Ви. Избирайки този вид екскурзия, ще Ви се наложи да похарчите значителна сума за хранене и то в далеч не най-атрактивните заведения по пътя. В този случай ще Ви се наложи да се съобразявате с атракции, които ще посетите, заведенията за хранене са по пътя, и свободните разходки с фотоапарат са в значително ограничено време, а също и възможността да си харесате спонтанно някое място, защото минавате по точно фиксиран маршрут и такива затънтени, но очарователни местенца, които ги има във всеки град, най-вероятно ще трябва да ги пропуснете. Затова помислете добре, преди да изберете тази опция.

Евтините избори за очарователни дестинации

Редица нискотарифни авиокомпании предлагат изгодни и интересни опции, особено за онези от Вас, които умеят да комбинират варианти на полетите. Често, ако закупите самолетни билети за някое от по-малките летища и ползвате опцията прекачване, ще спестите значително от пътните, които сте си заделили.

Хотелски разходи за престой в Европа

Имайте предвид, че ако не сте уредили нощувките си и отидете в разгара на сезона в страната, която посещавате, то може да се наложи на известна акробатика от Ваша страна. Ще трябва да избирате между евтини пансиони на края на града, които не всеки път предлагат добри условия на гостите. Голяма част от хотелите ще се опитат да ви предложат някоя скъпа опция като да доплатите за по-голяма стая или единствените свободни апартаменти, което ще утрои разходите ви за престой. Има, обаче, една интересна опция, насочена особено за склонните да експериментират туристи. Тя е така от наречените “пренощуване на разменни начала”. За нея може да се запознаете на някой от сайтовете за couch surfing за Европа.

Comments are closed.

X