Красивата Виена

February 18th, 2015

ВиенаМного ценители на културата и изкуството, които могат да се срещнат тук с фотоапарати, посещават столицата поне веднъж годишно. Виена, заедно с Прага, се считат за най-забележителните столици на Европа, които са богати на култура, история и съхранен сграден фонд, което от своя страна, ги прави изключително подходящи за градски туризъм.

Още за Виена

Освен че са много подходящи в това отношение, всеки турист, дошъл поне веднъж тук, знае, че може да се наслади на столицата по различен начин всеки път. Един път може да изследва повече забележителностите и да отдели достатъчно време, за да научи всичко за историята на дадена сграда, както и за знатните фамилии на Виена. Друг път може да реши да се отдаде повече на луксозния туризъм и да се поглези в красивите кътчета, в близост до Виена, където ще получи не само невероятни спа процедури от опитни специалисти, но и ще спести от хотелско настаняване. Също така ще в близост до столицата, което улеснява и неговите полети. Идеи има достатъчно, зависи от настроението на туриста и какво иска да види този път. Хубавото на града е, че той е сред редките перли на короната на Европа, които, колкото и да се вглеждаш в тях, винаги ще съзерцаваш неописуемо красивият йм блясък сякаш ти е за първи път. Така че, бъдете смели и поемете на това вълнуващо приключение, наречено Виена, дори да имате само един свободен уикенд. Винаги може да закупите самолетни билети last munite и да си подарите този изискан лукс и стил.

Символът на града

“Свети Стефан” е катедрала на града, която виенчани смятат за свой достоен герб, който представлява подобаващо града. Тя е построена през далечната 1359г., като началото за нейния строеж става по времето на Рудолф IV, който е един от управляващите на Австрия в богатото минало на страната. Построена в настоящия център на столицата и се извисява горди и красиво на цели 107 м. височина. Широка е 40м. Сградата е почти изцяло построена от варовик и нейната най-висока точка е на височина от 137 метра. Някога цветът все още е бил искрящо бял, но с течение на времето и опожаряването по време на Втората световна война постепенно се е превърнал в черен, каквато е отчасти и до днес.

Камбанарията

Катедралата разполага с 23 камбани и поради големината на част от тях, тя е считана за втората по големина в Европа. Интериора на “Свети Стефан” е изключително пищен. Има красиви каменни скулптури и украсени колони. Има дори и автопортрет на един от майсторите, участвали в изграждането на катедралата. Може да се разходите до южната и северна кули, както и да погледнете отвисоко над града, за да видите Партера. Много е красиво.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

X